نویسنده: د. دبلیو هاردینگ
مترجم: رقیه بهزادی
ناشر: پژواک فرزان
نوبت و سال چاپ: اول، ۱۳۹۸
تعداد صفحات: 367 (بخشی رنگی)
قطع: وزیری
.
دربارۀ کتاب:
تقریبا میتوان گفت به زبان پارسی منابع علمی چندانی درباره فرهنگ و هنر اقوام اروپای شمالی یا سلتها در اختیار نداریم و هویدا است که چه سهمی در مطالعات هنر میتواند داشته باشد.
سلتها در حدود سال ۷۰۰ قبل از میلاد، یک گروه از قبایل هندواروپایی جنگجو و چادرنشین بودند که در اروپای مرکزی ساکن شدند و بعدها به بالاترین نقطه نفوذ و استیلای خود رسیدند و از بریتانیا تا آسیای کوچک گسترش یافتند.
سلتها سپس رو به شرق به آسیای کوچک کوچ کردند، و رو به غرب هم به سرزمین گل و اسپانیا و بریتانیا رفتند. از قرن سوم ق. م بدین سو، تاریخ اقوام سلت رو به زوال و تباهی رفت و با فتح «گل» به دست ژولیوس سزار (۱۵–۸۵ ق. م)، استقلال سلتیها در قاره اروپا به پایان رسید. در بریتانیا و ایرلند این فروپاشی آهستهتر صورت گرفت، اما فرهنگ سنتی به تدریج و در اثر فشارهای سیاسی به تدریج از هم فروپاشید.
خانوادههای سلت درقبایل خود درون کلبههای کوچک یا قلعههای ساخته شده زندگی میکردند. در مواقع صلح، سلتها به پرورش گله و کاشت غلات میپرداختند.
هنر سلتیک ، هنری است که با مردمان سلت ارتباط دارد. هنر سلتی مشخصاً هنر قوم سلتی ساکن انگلستان و ایرلند را از حدود چهار قرن پیش از میلاد تا هفت قرن بعد از میلاد را شامل میشود.
از مشخصات این هنر تزئینات انتزاعی نامتقارن و خمیده خط و نیز عموما شکلهای جانوران است. هنر سلتی یک دوره دشوار برای بررسی و باستانشناسی است و دلیل عمده آن گستردگی زیاد از زمان و همچنین فرهنگ و جغرافیای سکونت و پراکنش سلتها است.
کتاب هنر سلتها پژوهشی است ارزنده درباره هنر سلتیک، به خصوص درباره هنر لاتنی.
این کتاب را دکتر رقیه بهزادی، پژوهشگر برجسته ترجمه کرده و نشر پژواک فرزان به چاپ رسانده است.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.